środa, 25 czerwca 2014

Makaron w sosie serowo-brokułowym

Dzisiaj szybko i smacznie czyli 

Makaron w sosie serowo-brokułowym



Składniki
 
1 opakowanie dowolnego makaronu
1 brokuł
300 gram serka topionego kremowego śmietankowego
1 litr wywaru drobiowego
słodka śmietanka do smaku
 
 
Sposób przygotowania
 
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Brokuła umyć, podzielić na różyczki. Ugotować do miękkości wywarze drobiowym. Gdy brokuł będzie miękki wyjąć go. Do wywaru dodać serki. Cały czas mieszać, żeby dokładnie się rozpuściły. Jeżeli sos będzie za rzadki należy zagęścić go zawiesiną z wody i mąki. Na końcu dodać śmietankę do smaku i włożyć ugotowane brokuły. Całość dobrze razem wymieszać. Ugotowany makaron podawać z gorącym sosem.

1 komentarz: