Dzień dobry :)
Kochani dzisiaj przepis na szybką i bardzo łatwą przekąskę do pochrupania przed telewizorem.
Ciecierzyca pieczona :)
W środku miękka a na zewnątrz chrupiąca.
Przygotowana przeze mnie jest delikatna w smaku.
A Wy jeżeli lubicie bardziej pikantnie możecie dodać chili i inne swoje ulubione przyprawy.
Smacznego :)
Pieczona ciecierzyca
Składniki
1 puszka cieciorki
1 łyżeczka soli ziołowej
2 łyżeczki słodkiej papryki
3 łyżki oleju rzepakowego
Sposób przygotowania
Cieciorkę
odsączyć dokładnie z zalewy. Sól wymieszać z papryką i olejem.
Cieciorkę dokładnie wymieszać z przyprawami. Można to zrobić w woreczku
foliowym. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na niego
cieciorkę. Rozłożyć równomiernie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i
piec 30 minut w 180 - 200 st C. Po upieczeniu ostudzić. Podawać jako
przekąskę.
Podana na talerzu od Porcelany Bogucice.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz