wtorek, 9 stycznia 2018

Pieczona ciecierzyca

Dzień dobry :)
Kochani dzisiaj przepis na szybką i bardzo łatwą przekąskę do pochrupania przed telewizorem.
Ciecierzyca pieczona :)
W środku miękka a na zewnątrz chrupiąca.
Przygotowana przeze mnie jest delikatna w smaku.
A Wy jeżeli lubicie bardziej pikantnie możecie dodać chili i inne swoje ulubione przyprawy.
Smacznego :)

 
Pieczona ciecierzyca
 




 
Składniki
 
1 puszka cieciorki
1 łyżeczka soli ziołowej
2 łyżeczki słodkiej papryki
3 łyżki oleju rzepakowego
 
Sposób przygotowania
 
Cieciorkę odsączyć dokładnie z zalewy. Sól wymieszać z papryką i olejem. Cieciorkę dokładnie wymieszać z przyprawami. Można to zrobić w woreczku foliowym. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na niego cieciorkę. Rozłożyć równomiernie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w 180 - 200 st C. Po upieczeniu ostudzić. Podawać jako przekąskę.
 
Podana na talerzu od Porcelany Bogucice.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz