środa, 13 września 2017

Szybka przekąska

Dzień dobry :)

Czasami moje przepisy powstają "z konieczności".
To znaczy, zaglądam do lodówki i widzę, że leży szynka, którą szybko trzeba zjeść.
Tak też było w tym przypadku.
Przepis powstał na szybko, z tego co było w lodówce.
Tak ta przekąska zasmakowała mojemu mężowi, że przygotowuję ją bardzo często, szczególnie gdy w domu zjawiają się goście.


Szybka przekąska
 



 
Składniki
 
12 plastrów szynki konserwowej
12 plastrów sera żółtego topionego
3 ogórki konserwowe
1/3 czerwonej papryki
smalec do smażenia
 
Sposób przygotowania
 
Ogórki konserwowe pokroić na ćwiartki. Paprykę na 12 pasków. Na plaster szynki nałożyć plaster żółtego sera. Na środek dać ćwiartkę ogórka i pasek papryki. Brzegi zawinąć do środka tak, żeby nachodziły na siebie i utworzyły taki jak by rulonik. Na patelni rozgrzać smalec. Układać na nim ruloniki zwinięciem do dołu. smażyć na rumiano z dwóch stron. Po usmażeniu każdy przeciąć na 3 kawałki. Smakują i na zimno i na ciepło.
 

5 komentarzy:

  1. Fajny przepis, ja ogólnie uwielbiam konserwowe ogórki, smaczne ma krakus bo te są chrupiące i słodko kwaśne. Ten przepis na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, robiłam z ogórkami krakus te z chilli są pycha , dodają pikantnego smaku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie komentarze dodają skrzydeł :)
      Dziękuję bardzo i serdecznie pozdrawiam :)

      Usuń