Dzień dobry :)
Czasami moje przepisy powstają "z konieczności".
To znaczy, zaglądam do lodówki i widzę, że leży szynka, którą szybko trzeba zjeść.
Tak też było w tym przypadku.
Przepis powstał na szybko, z tego co było w lodówce.
Tak ta przekąska zasmakowała mojemu mężowi, że przygotowuję ją bardzo często, szczególnie gdy w domu zjawiają się goście.
Szybka przekąska
Składniki
12 plastrów szynki konserwowej
12 plastrów sera żółtego topionego
3 ogórki konserwowe
1/3 czerwonej papryki
smalec do smażenia
Sposób przygotowania
Ogórki
konserwowe pokroić na ćwiartki. Paprykę na 12 pasków. Na plaster szynki
nałożyć plaster żółtego sera. Na środek dać ćwiartkę ogórka i pasek
papryki. Brzegi zawinąć do środka tak, żeby nachodziły na siebie i
utworzyły taki jak by rulonik. Na patelni rozgrzać smalec. Układać na
nim ruloniki zwinięciem do dołu. smażyć na rumiano z dwóch stron. Po
usmażeniu każdy przeciąć na 3 kawałki. Smakują i na zimno i na ciepło.
Super:)
OdpowiedzUsuńRewelacyjne :)Mniam.
OdpowiedzUsuńFajny przepis, ja ogólnie uwielbiam konserwowe ogórki, smaczne ma krakus bo te są chrupiące i słodko kwaśne. Ten przepis na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńPycha, robiłam z ogórkami krakus te z chilli są pycha , dodają pikantnego smaku :)
OdpowiedzUsuńTakie komentarze dodają skrzydeł :)
UsuńDziękuję bardzo i serdecznie pozdrawiam :)