Dzień dobry :)
Upały odpuściły więc Wasza babeczka odpaliła piekarnik.
Bezy :)
Nie potrafię im się oprzeć.
Uwielbiam je i dlatego podrzucam Wam dzisiaj na te cudeńka przepis.
Bezy
Składniki
6 białek
220 gram cukru
szczypta soli
Sposób przygotowania
Białka
ubić na sztywno ze szczyptą soli. Cały czas ubijając, porcjami wsypywać
cukier. Mieszać do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Białka
mają być sztywne i lśniące. Ubite białka przełożyć do dekoratora
cukierniczego. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Przy pomocy
dekoratora wyciskać porcję białek na papier. Jeżeli nie mamy dekoratora
białka nakładamy łyżką. Bezy suszymy w 110 st C przez 60 - 90 minut.
Jeżeli chcemy mieć bezy ciągnące w środku suszymy je 60 minut a jeżeli
całkiem suche to 90 minut.
Bardzo smacznie! :)
OdpowiedzUsuńPyszne małe beziki :)
OdpowiedzUsuńPozostałe białka sprawdzą się idealnie ; ostatnio po cieście zostały nam białka też robiłam chłopcom
OdpowiedzUsuńpo prostu klasyka :)
OdpowiedzUsuń