sobota, 12 września 2015

Sernik na zimno z jagodami

Sernik na zimno z jagodami



Składniki
1 kilogram sera śmietankowego lub sernikowego
0,5 litra śmietanki kremowej 30 %
5 łyżek cukru pudru
1 opakowanie żelatyny na 1 litr wody
0,5 szklanki wrzącej wody
0,5 litra jagód
2 galaretki jagodowe
Sposób przygotowania
Śmietankę ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Dobrze wymieszać. Ostudzić. Ser wymieszać z cukrem pudrem. Dodać ubitą śmietankę i delikatnie razem ze sobą połączyć. Na samym końcu wlać płynną lecz chłodną żelatynę. Wymieszać. Wylać do foremki. Na wierzch posypać umyte jagody. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do lekkiego ściągnięcia. Gdy galaretki zaczną już się ściągać zalać nimi serniczek z jagodami. Odstawić do schłodzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz