wtorek, 30 września 2014

Spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym

Bardzo smaczny, szybki obiad

Spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym


Składniki
 
1 opakowanie makaronu spaghetti
0,5 kilograma mięsa mielonego wieprzowego
1 cebula
1 papryka czerwona
1 koncentrat pomidorowy
2 szklanki wody
sól do smaku
słodka papryka
bazylia
olej do smażenia
 
 
 
Sposób przygotowania
 
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Przesmażyć. Następnie dodać mięso mielone. Podczas smażenia mieszamy. Dodać koncentrat i wodę. Przyprawić do smaku i dobrze razem wymieszać. Przygotowany sos podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.

1 komentarz:

  1. Z przyjemnością nominuję Cię do nagrody:
    http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/2014/10/versatile-blogger.html

    OdpowiedzUsuń