piątek, 24 października 2014

Bruschetta

Czas na szybką przekąskę.
Nie ma nic lepszego.

Bruschetta


Składniki
 
1 wiejska bagietka
1 ząbek czosnku
2 pomidory
1 cebula
oliwa z oliwek
sól ziołowa
zioła prowansalskie
 
 
Sposób przygotowania
 
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidory wymieszać z cebulą. Bagietkę pociąć skośnie na małe ale grubsze kromki. Każdą kromkę potrzeć przeciętym na pól czosnkiem i przesmarować oliwą z oliwek z obu stron. Na suchej patelni obsmażamy kromki bagietki na chrupko (jak grzanki). Na obsmażone kromki układamy pomidory z cebulą. Następnie posypujemy solą ziołową i ziołami prowansalskimi. Podajemy od razu po przygotowaniu.

1 komentarz: