poniedziałek, 19 maja 2014

Kiełbasa z fasolką szparagową w sosie pomidorowym



Uwielbiam fasolkę szparagową pod każda postacią. Nawet taką z wody polaną bułką tartą. Tym razem podałam ją z kiełbaską w sosie pomidorowym.
Zapraszam serdecznie.



Kiełbasa z fasolką szparagową w sosie pomidorowym


Składniki
60 dag kiełbasy śląskiej
0,5 kilograma fasolki szparagowej
1 koncentrat pomidorowy
1 cebula
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
2 łyżeczki cukru
1/4 łyżeczki ognistej mieszanki przypraw (nie jest konieczne)
Sposób przygotowania
Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Kiełbasę pokroić w pół plasterki i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z cebulą. Dodać koncentrat pomidorowy, ugotowaną fasolkę i około 0,5 litra wody z gotowania fasolki. Doprawić do smaku solą, cukrem i ognistą mieszanką przypraw. Całość pogotować ok 3 minut. Podawać na gorąco z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz