Murzynek
Składniki
1 kostka masła
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mleka
3 łyżki kakao
1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią Kamis
4 jajka
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszki do pieczenia
4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki Owocowa Rozkosz
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania
Masło, cukier, mleko, kakao i cukier waniliowy rozpuścić, zagotować, dokładnie wymieszać i ostudzić. Następnie dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić na jednolite ciasto. Przelać do tortownicy (średnica 26 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec 40 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Takie proste, a takie pyszne :)
OdpowiedzUsuń---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty
wygląda bardzo smaczne, lubię murzynka mój smak dzieciństwa:) Jest to pierwsze ciasto jakie zrobiłam samodzielnie:)
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię murzynka, na dniach trzeba bedzie zrobić.Marta S.
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda tak apetycznie
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń