wtorek, 8 kwietnia 2014

Murzynek

Murzynek




Składniki
1 kostka masła
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mleka
3 łyżki kakao
1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią Kamis
4 jajka
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszki do pieczenia
4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki Owocowa Rozkosz
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania
Masło, cukier, mleko, kakao i cukier waniliowy rozpuścić, zagotować, dokładnie wymieszać i ostudzić. Następnie dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić na jednolite ciasto. Przelać do tortownicy (średnica 26 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec 40 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

5 komentarzy:

  1. Takie proste, a takie pyszne :)
    ---
    http://takeittasty.blogspot.com
    http://facebook.com/takeittasty

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bardzo smaczne, lubię murzynka mój smak dzieciństwa:) Jest to pierwsze ciasto jakie zrobiłam samodzielnie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też bardzo lubię murzynka, na dniach trzeba bedzie zrobić.Marta S.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wygląda tak apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń