piątek, 11 kwietnia 2014

Sernik zebra z makiem

Sernik zebra z makiem



Składniki

1 kilogram sera kanapkowo-sernikowego WIELUŃ
1 jajko
1 budyń śmietankowy
1 szklanka cukru
0,5 kostki masła
0,5 szklanki suchego maku




Sposób przygotowania

Ser, jajko, budyń, cukier  i masło włożyć do miski i razem dokładnie wymieszać mikserem. Masę serową podzielić na 2 części. Do jednej dodać suchy mak i wymieszać. Do tortownicy o średnicy 26 cm nakładać na przemian po 2 łyżki raz jedną raz drugą masę do wyczerpania do wyczerpania. Piec 1 godzinę w 180 st C lub do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.


Serki firmy WIELUŃ dostałam do przetestowania. Takim oto sposobem powstało to cudo sernikowe. Ser tak pyszny , że surową masę wyjadałam palcem z miski (aż wstyd się przyznać). Sernik wyszedł "mokry" - idealny. Polecam serki firmy Wieluń, ponieważ są bardzo smaczne. Idealne do wszelkiego rodzaju serników. 
Zapraszam do polubienia strony 



oraz do zaglądania na stronę 

3 komentarze: