Kasia Sycik
Strony
Polityka prywatności
Strona główna
O mnie
Kontakt
Tu jestem :)
Firmy o mnie
czwartek, 24 kwietnia 2014
Ricotta
Ricotta
Składniki
600 ml mleka 3/2 % świeżego ( nie UHT )
250 ml śmietanki 30 %
30 ml soku z cytryny
ściereczka lub gaza
Sposób przygotowania
W garneczku podgrzewać mleko ze śmietanką prawie do zagotowania, ale nie może się zagotować. Odstawić na 5 minut do ostygnięcia.
Do mleka ze śmietanką wlać sok z cytryny i szybkim ruchem mieszać (szybko się ścina)
Na durszlak wyłożyć gazę lub czystą ściereczkę. Do tego wylać przygotowaną mieszankę. Pozostawić na 2 godziny do odcedzenia.
2 komentarze:
Ervisha
24 kwietnia 2014 16:48
Ciekawy przepis :)
Odpowiedz
Usuń
Odpowiedzi
Odpowiedz
Slodkababeczkaks
24 kwietnia 2014 18:36
Dziękuję bardzo :)
Odpowiedz
Usuń
Odpowiedzi
Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuń