Dzień dobry :)
Kochani dziś przepis na pesto.
Możecie je wykorzystać do makaronu, chleba, serów, mięs, ryb a nawet pizzy.
Przygotowanie pesto zajmie Wam 5 minut.
Tym razem z rukoli.
Jednak pesto można przygotować z bazylii, pietruszki czy jarmużu.
A Wy robicie pesto ?
Pesto z rukoli ze słonecznikiem
Składniki
125 gram rukoli
1/2 szklanki ziaren słonecznika (użyłam słonecznika łuskanego BIO Młyny Polskie)
100 ml oleju
1/2 łyżeczki soli
1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Ostudzić.
Przełożyć do kielicha blendera i zmiksować.
Dodać rukolę, olej, sól o obrany ząbek czosnku.
Wszystko razem dokładnie zmiksować na gładką masę.
Przełożyć do słoiczka.
Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz