piątek, 11 maja 2018

Pasta jajeczna z rzodkiewką

Dzień dobry :)
Śniadanie to podstawowy posiłek dnia.
Dlatego mam też dla Was dzisiaj przepis na pyszną pastę jajeczną z rzodkiewką.
Bardzo prosta w przygotowaniu.
Poradzi sobie z nią nawet początkujący kucharz.

 Pasta jajeczna z rzodkiewką



Składniki
 
5 jaj
7 rzodkiewek
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka majonezu (użyłam lekkiego od Społem Kielce)
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól do smaku
 
Sposób przygotowania
 
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Rzodkiewki oczyścić z ogonków, opłukać i zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę.
Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.
Do miski przełożyć jajka, rzodkiewki, szczypiorek, majonez i jogurt. Doprawić do smaku solą i dokładnie wszystko razem wymieszać.
Przed podaniem schłodzić.

2 komentarze: