Dzień dobry :)
Śniadanie to podstawowy posiłek dnia.
Dlatego mam też dla Was dzisiaj przepis na pyszną pastę jajeczną z rzodkiewką.
Bardzo prosta w przygotowaniu.
Poradzi sobie z nią nawet początkujący kucharz.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Składniki
5 jaj
7 rzodkiewek
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka majonezu (użyłam lekkiego od Społem Kielce)
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól do smaku
Sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Rzodkiewki oczyścić z ogonków, opłukać i zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę.
Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.
Do miski przełożyć jajka,
rzodkiewki, szczypiorek, majonez i jogurt. Doprawić do smaku solą i
dokładnie wszystko razem wymieszać.
Przed podaniem schłodzić.
Uwielbiam pastę jajeczną... <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkiego rodzaju pasty!
OdpowiedzUsuń