Dzień dobry :)
Pogodę mamy piękną (jak na jesień).
Nastrojona pozytywnymi wibracjami zachęcam do wypróbowania przepisu na cudne czekoladki.
Ricotta i masło orzechowe - udane połączenie :)
Ricotta i masło orzechowe - udane połączenie :)
Czekoladki orzechowe
Składniki
25 sztuk korpusów czekoladowych do czekoladek (Cukieteria)
250 gram sera ricotta
3 łyżki masła orzechowego
cukier puder do smaku
2 łyżki krokantu orzechowego (Cukieteria)
Sposób przygotowania
Ser
ricotta utrzeć mikserem razem z cukrem pudrem. Dodać masło orzechowe i
dobrze razem wymieszać. Masę przełożyć do dekoratora cukierniczego i
porcjami wyciskać do czekoladowych korpusów. Na wierzchu posypać krokantem orzechowym. Przechowywać w lodówce.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Myślałam, że to babeczki;) Mniam!
OdpowiedzUsuńprześlicznie wyglądają
OdpowiedzUsuńBoskie!
OdpowiedzUsuńwyglądają jak babeczki, jaka zmyłka :) pycha!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Jako ze posiadam duzo orzechów włoskich zrobię masę orzechową. Przepis wędruje do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł :) mam słabość do masła orzechowego :)
OdpowiedzUsuńJak pięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuńMMMM wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńOrzechowe czekoladki po prostu rozpływają się w ustach :)
OdpowiedzUsuńSuper! Uwielbiam desery z dodatkiem orzechów.
OdpowiedzUsuńwazon z grawerem