A na obiad makaron :)
Tagliatelle z sosem warzywnym i jarmużem
Składniki
200 g makaronu tagliatelle
1 garść jarmużu
1 cukinia
2 pomidory
1 czerwona papryka
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki wody
3 łyżki koncentratu pomidorowego
olej do smażenia
sól do smaku
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Warzywa opłukać, osuszyć. Cukinię pokroić w pół plastry, pomidory w kostkę a paprykę w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć kolejno warzywa. Usmażony jarmuż odłożyć. Resztę warzyw przełożyć do garnka. Wlać wodę, dodać koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawić do smaku solą. Wymieszać. Pogotować razem 3 minuty na wolnym ogniu. Porcje makaronu nakładać na talerz. Polać sosem warzywnym i na wierzchu posypać jarmużem.
Makaron podany na talerzu od Porcelany Bogucice
Uwielbiam takie smaczne dania :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPyszny pomysł na obiad! :) Mniam
OdpowiedzUsuń