piątek, 1 sierpnia 2014

Pakieciki schabowe z meksykańskim nadzieniem

Znudził Wam się zwykły schabowy?
Dzisiaj mam dla Was świetną propozycję podania go w troszkę innej ale bardzo smacznej wersji.
Do nadzienia użyłam oczywiście mrożonych warzyw Iglotexu.
Warzywka rewelacyjne. Nie rozpadły się podczas podsmażania ( co jest dla mnie bardzo ważne).
A o tym jak pachniało nimi w całym domu już nie wspomnę.
Zapraszam.

Pakieciki schabowe z meksykańskim nadzieniem


Składniki
6 plastrów schabu bez kości
1 opakowanie mrożonki mieszanki meksykańskiej Iglotex

sól Kamis
1/4 łyżeczki przyprawy ognistej Kamis
2 jajka
bułka tarta do obtoczenia pakiecików
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Schab rozbić na dosyć cienkie plastry. Mieszankę meksykańską rozmrozić a następnie przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać sól do smaku i przyprawę ognistą. Dobrze razem wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Rozbite plastry schabu posypać solą. Na każdym plastrze schabu nakładać porcje mieszanki meksykańskiej. Zawinąć tak, aby farsz nie wychodził. Spiąć szpilkami do rolad. Następnie obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przed podaniem pamiętać o wyjęciu szpilek. Pokroić w plasterki.


1 komentarz:

  1. Dobrze pomyślane trochę inaczej , ciekawiej i przyciąga oko.

    OdpowiedzUsuń