Dzień dobry :)
Kochani dzisiaj mam dla Was przepis na pastę z awokado inaczej zwaną gucamole.
Szczerze to ja za awokado nie przepadam, za to mój mąż uwielbia.
A u Was jak to jest ?
Lubicie awokado czy nie za bardzo ?
Pasta z awokado
Składniki
3 awokado
1/2 czerwonej cebuli
1 pomidor
1/2 pęczka natki pietruszki
sok z 1 limonki
1 ząbek czosnku
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
Sposób przygotowania
Awokado przekroić na pół. Wyjąć
pestkę.
Miąższ oddzielić od skórki i przełożyć do miski.
Dokładnie
rozgnieść widelcem na jednolita papkę.
Cebulę obrać, i razem z pomidorem
pokroić w kostkę i dodać do awokado.
Pietruszkę posiekać.
Czosnek obrać
i przecisnąć przez praskę.
Pietruszkę i czosnek dodać do awokado.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli.
Dodać sok z limonki i dobrze
razem wszystko wymieszać. Przechowywać w lodówce.
Najlepiej smakuje z
chrupiąca bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz