Dzień dobry :)
Dzisiaj przepis na wątróbkę drobiową.
Taką, którą najczęściej robię na obiad.
Szybko i smacznie.
Podaje ją z duszonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Wątróbka drobiowa z cebulką i pieczarkami
Składniki
70 dag wątróbki drobiowej
3 cebule
40 dag pieczarek
mąka pszenna do obtoczenia wątróbki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania
Wątróbkę opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek.
Cebule obrać i pokroić w piórka.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać tłuszcz.
Wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Gdy wątróbki się zrumienią przyprawić je do smaku solą i pieprzem.
Dodać cebule i pieczarki.
Usmażyć wszystko razem, co jakiś czas mieszając.
Podawać na gorąco.
Najlepiej z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz