środa, 7 listopada 2018

Wątróbka drobiowa z cebulką i pieczarkami

Dzień dobry :)

Dzisiaj przepis na wątróbkę drobiową.
Taką, którą najczęściej robię na obiad.
Szybko i smacznie.
Podaje ją z duszonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

 Wątróbka drobiowa z cebulką i pieczarkami




Składniki
 
70 dag wątróbki drobiowej
3 cebule
40 dag pieczarek
mąka pszenna do obtoczenia wątróbki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
 
Sposób przygotowania
 
Wątróbkę opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek.
Cebule obrać i pokroić w piórka.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać tłuszcz.
Wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Gdy wątróbki się zrumienią przyprawić je do smaku solą i pieprzem.
Dodać cebule i pieczarki.
Usmażyć wszystko razem, co jakiś czas mieszając.
Podawać na gorąco.
Najlepiej z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz