Dzień dobry :)
Dzisiaj coś dla fanów serów pleśniowych.
Grillowany camembert z sosem z borówek.
Ja fanem serów pleśniowych nie jestem, ale mój mąż je uwielbia.
Dlatego też jak jest grzeczny (hahaha) to czasami zaserwuje mu taki oto ser pod różnymi postaciami i z różnymi dodatkami :)
A Wy lubicie sery pleśniowe ?
Grillowany camembert z sosem borówkowym
Składniki
1 ser camembert naturalny
125 gram borówek
1 łyżeczka cukru
3 łyżki wody
2 łyżki konfitury borówkowej do mięs i serów ( użyłam z firmy Stovit)
Sposób przygotowania
Borówki opłukać i przełożyć do małego garnka (kilka odłożyć do dekoracji).
Dodać cukier i wodę. Podgrzewać.
Gdy woda zacznie wrzeć podusić borówki.
Dodać konfiturę borówkową i gotować razem kilka minut do zgęstnienia, cały czas mieszając.
Zmiksować na gładko.
Ser grillować z obu stron.
Podawać na gorąco, najlepiej bezpośrednio po przygotowaniu, polany sosem.
Udekorować borówkami i kilkoma listkami mięty.
Wyszło genialnie! ;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń