Halo halo :)
W porze obiadowej przybywam z propozycją rewelacyjnej surówki z czerwonej kapusty.
Do przygotowania w mig :)
Surówka z czerwonej kapusty z musztardą i miodem
Składniki
1 mała czerwona kapusta
2 marchewki
1 cebula
1/2 pęczka koperku
1 mały jogurt naturalny
2 łyżeczki miodu
3 łyżeczki musztardy miodowej
sok z 1 cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Kapustę obrać z wierzchnich liści.
Pokroić drobno nożem. Marchewki obrać, pokroić w
plasterki i dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokroić w piórka i dodać do
kapusty. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać i razem z sokiem z cytryny
również dodać do kapusty. Jogurt naturalny wymieszać z miodem, musztardą
oraz solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotowanym sosem polać warzywa i
dokładnie połączyć wszystkie składniki. Przed podaniem schłodzić.
#MyVictorinox
Bardzo fajna surówka do obiadu... zapamiętuje przepis ;-)
OdpowiedzUsuń