piątek, 18 sierpnia 2017

Surówka z czerwonej kapusty z musztardą i miodem

Halo halo :)
W porze obiadowej przybywam z propozycją rewelacyjnej surówki z czerwonej kapusty. 
Do przygotowania w mig :) 


Surówka z czerwonej kapusty z musztardą i miodem





Składniki
1 mała czerwona kapusta
2 marchewki
1 cebula
1/2 pęczka koperku
1 mały jogurt naturalny
2 łyżeczki miodu
3 łyżeczki musztardy miodowej
sok z 1 cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Kapustę obrać z wierzchnich liści. Pokroić drobno nożem. Marchewki obrać, pokroić w plasterki i dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokroić w piórka i dodać do kapusty. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać i razem z sokiem z cytryny również dodać do kapusty. Jogurt naturalny wymieszać z miodem, musztardą oraz solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotowanym sosem polać warzywa i dokładnie połączyć wszystkie składniki. Przed podaniem schłodzić.

 #MyVictorinox 

1 komentarz: