wtorek, 13 czerwca 2017

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Dzień dobry :)
Dzisiaj przepis na sałatkę.
Bardzo prostą i smaczną.
Powiedziałabym - klasyk.

 
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
 




 
Składniki
 
2 woreczki ryżu (200 gram)
2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym lub oleju
6 ogórków konserwowych
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
majonez
 
 
Sposób przygotowania
 
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i wyjąć z woreczków. Przełożyć do miski. Tuńczyka i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem z majonezem dodać do ryżu. Dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce.

1 komentarz: