Dzień dobry :)
Dzisiaj przepis na sałatkę.
Bardzo prostą i smaczną.
Powiedziałabym - klasyk.
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Składniki
2 woreczki ryżu (200 gram)
2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym lub oleju
6 ogórków konserwowych
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
majonez
Sposób przygotowania
Ryż
ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i wyjąć z woreczków.
Przełożyć do miski. Tuńczyka i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną
kostkę. Wszystkie składniki razem z majonezem dodać do ryżu. Dokładnie
wymieszać. Przechowywać w lodówce.
Sałatka zdecydowanie dla mnie! :)
OdpowiedzUsuń