Pizza na toście
Składniki
1 chleb tostowy
30 dag ulubionej wędliny w plasterkach
20 dag startego żółtego sera
1 koncentrat pomidorowy (użyłam Madero z Biedronki)
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 op. ziół prowansalskich
0,5 szklanki wody
30 dag ulubionej wędliny w plasterkach
20 dag startego żółtego sera
1 koncentrat pomidorowy (użyłam Madero z Biedronki)
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 op. ziół prowansalskich
0,5 szklanki wody
Sposób przygotowania
Koncentrat pomidorowy. oliwę, wodę, zioła prowansalskie i czosnek przeciśnięty przez praskę dokładnie razem wymieszać.
Na blaszce rozłożyć pergamin. Na tym układać warstwami : kromki chleba tostowego, posmarować sosem pomidorowym, na to wędlina.
Wszystko posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku 5 minut w 180 st C. Polewamy ketchupem.
Slinka cieknie,a tu juz pora taka ze niebardzo na jedzenie
OdpowiedzUsuń