czwartek, 3 lipca 2014

Pasta twarogowa z pomidorami

W lecie na kanapki najlepsza pasta twarogowa z pomidorami.
Dodam, że z mojego ulubionego serka z Wielunia doprawiona szczyptą smaku z Kamisa. 
Serek jest bardzo kremowy i cudowny w smaku.
Z dodatkiem pomidorów komponuje się znakomicie.
Zapraszam.

Pasta twarogowa z pomidorami





Składniki
 
400 g sera twarogowego kanapkowo-sernikowego Wieluń
1/3 szklanki słodkiej śmietanki 12 %
2 pomidory
sól Kamis do smaku
pieprz Kamis do smaku
 
 
Sposób przygotowania
 
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Miąższ wydrążyć. Pokroić w drobną kostkę. Serek wymieszać ze śmietanką i pokrojonymi pomidorami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Schłodzić.

3 komentarze: