W lecie na kanapki najlepsza pasta twarogowa z pomidorami.
Dodam, że z mojego ulubionego serka z Wielunia doprawiona szczyptą smaku z Kamisa.
Serek jest bardzo kremowy i cudowny w smaku.
Z dodatkiem pomidorów komponuje się znakomicie.
Zapraszam.
Pasta twarogowa z pomidorami
Składniki
400 g sera twarogowego kanapkowo-sernikowego Wieluń
1/3 szklanki słodkiej śmietanki 12 %
2 pomidory
sól Kamis do smaku
pieprz Kamis do smaku
Sposób przygotowania
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Miąższ wydrążyć. Pokroić w drobną kostkę. Serek wymieszać ze śmietanką i pokrojonymi pomidorami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Schłodzić.
Mmmmy ,napewno pycha ,dawno zadnych past z serkow nie robilam :)
OdpowiedzUsuńświetna:)
OdpowiedzUsuńpyszna pasta :)
OdpowiedzUsuń