wtorek, 23 lipca 2013

Gorący, upalny lipcowy dzień. Komu by się chciało stać przy garach w kuchni. Tak więc proponuję coś na szybko.  Mam nadzieję, że Wam posmakuje. Zapraszam.


Chińskie parówki




Składniki


10 cienkich parówek
1/2 op mrożonki chińskiej
1/2 op mrożonki na zupę jesienną lub wiosenną
1 fix do potraw chińskich
1 cebula
olej do smażenia
200 ml wody
sól, pieprz



Sposób przygotowania


Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na niego parówki i obrana i pokrojoną w piórka cebulkę. Następnie po jakiś 5 minutach dodać rozmrożone warzywka, posypać delikatnie solą i pieprzem i smażyć do miękkości warzyw. Fix rozpuścić w 200 ml zimnej wody. Wlać do warzyw. Dobrze wymieszać. Danie podawać z pieczywem lub ryżem.


2 komentarze: