Dzień dobry :)
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą.
Przygotowuję ją nie tylko na Wielkanoc.
Praktycznie sama się robi :)
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą
Składniki
8 białych kiełbas parzonych
2 cebule białe
1 cebula czerwona
3 łyżki majeranku
2 gałązki rozmarynu
1/2 szklanki bulionu drobiowego
sól do smaku
Sposób przygotowania
Cebule obrać, przekroić na pół i pokroić na plasterki.
Posypać solą i 2 łyżkami majeranku.
Wymieszać i odstawić na 15 minut.
Kiełbasę ponacinać w kratkę.
Na dno formy żaroodpornej wyłożyć 3/4 cebuli.
Na to ułożyć kiełbasę.
Na kiełbasę wyłożyć resztę cebuli.
Dać rozmaryn.
Zalać bulionem i posypać majerankiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Zapiekać 40 - 50 minut w 180 st C.
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz