Witajcie :)
Pyszne i szybkie do zrobienia ciasteczka z masłem orzechowym.
Masło orzechowe uwielbiam, zawsze wyjadam je łyżką prosto ze słoika.
Jednak tym razem postanowiłam zrobić z niego ciasteczka.
Pomagała mi moja córcia.
Nie ukrywam, że była z tego faktu bardzo zadowolona.
Ciasteczka orzechowe
Składniki
450 gram masła orzechowego
1 jajko
3/4 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
125 gram masła
Sposób przygotowania
Masło orzechowe, masło, cukier i jajko przełożyć do miski.
Dokładnie razem zmiksować.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Porcjami dodawać do masy orzechowej.
Dokładnie razem połączyć wszystkie składniki.
Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Ułożyć na blaszce, zachowując odstępy.
Za pomocą tłuczka do mięsa spłaszczyć każdą kulkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 - 25 minut w 180 st C.
Po upieczeniu ostudzić na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz